Kesäpuuhailuja Karttulassa

Taas on se aika vuodesta, kun on aika laittaa piha ja terassi uuteen uskoon. Ostin viime vuonna uudet terassikalusteet, mutta ne ovat nyt jo petsauksen tarpeessa. Kävinkin paikallisessa rautakaupassa ostamassa petsiä ja ajattelin petsata puutarhakalusteet tummemmaksi. Ostamani sävy on kaunis, pähkinänruskea ja ostin samalla reissulla tuoleihin myös uudet värikkäät pehmusteet.

Suurimpana töinä on kuitenkin tänä kesänä terassin laajennus, josta haasteen tekee terassin pohja. Terassin ympärillä on nimittäin hieman kivikkoa, jota pitäisi poistaa ennen terassin asennusta. Onneksi kerroin tästä rautakaupassa, sillä rautakaupan omistajan ystävä omistaa pienen maakaivuukoneen, jolla se voi tehdä työn pilkkahintaan. Näin saan säästettyä selkääni ja voimiani.

Olen suunnitellut terassille myös erillistä lukunurkkausta, johon tulisi ihana löhötuoli. Tuoli täytyisi vain aina sadepäivänä muistaa kantaa sisälle. Ehkä ensi vuonna voisin harkita myös terassin lasitusta, sillä näin viime vuoden asuntomessuilla aivan mahtavia ratkaisuja. Tästä itseasiassa terassin uudistus saikin ideani. Lasituksen kanssa terassia voisi käyttää myös talvella ja terassille voisi tulla mukavasti vilvoittelemaan saunan jäljiltä.

Terassista ei kuitenkaan saa tehdä liian isoa, sillä tämä torppa ei ole mikään ihmeellinen. Ehkä mahdollisesti tähänkin tulen tekemään jotain laajennusta, mutta tehdään nyt tämä terassi ensin ja mietitään talon laajennusta sitten ensi vuonna.

pelargonia

Hieman olin kyllä harmissani kylillä käydessäni, että vielä ei ole oikein kauppoihin tullut kunnolla kukkia. Ensi viikolla voisinkin piipahtaa puutarhalla, josko siellä olisi jo jotain tarjolla. Olen suunnitellut, että haluan kahteen isoon ruukkuun runkoruusut sisäänkäynnin yhteyteen. Terassille puolestaan haluan roikkuvia amppeleita sekä pelargonioita parvekelaatikoihin. Pelargoniat menestyi viime vuonna todella hyvin. Onneksi ihana naapurini kävi kastelemassa kukat sillä välin, kun olin lomalla. Tietenkin juuri lomaviikkoni aikaan Suomeen sattui oikeastaan ainoat lämpimät ilmat, jolloin kukat olisivat paahtuneet täysin pilalle ilman naapurini apua. Ehkä tästä kiitoksena voisin käydä joku päivä leikkaamassa naapurin nurmikon.

Projektina olisi myös kasvimaan kunnnostus, johon voisin kylvää perunoita sekä sipuleita. Olen haaveillut myös pientä osaa mansikoille ja jospa ensi vuonna saisin nauttia makeista oman maan mansikoista. Mikään ei ole ihanampaa, kuin saada suut makeaksi oman maan mansikoilla. Mansikoiden kanssa tykkään syödä vaniljajäätelöä taikka vaahdottaa kermaa.