Siirry suoraan sisältöön

Karttula sosiaalisessa mediassa

Karttulassa on pienestä koostaan huolimatta hyvinkin elivoimainen someyhteisö. Ryhmiä, joihin uuden asukkaan kannattaa liittyä ovat muun muassa Karttulan Kuulumiset, Karttulan kirpputori, Karttulan Urheiijat, Karttulan Maaseutuseura ja Karttulan Huoltopysäkki.

karttula

Karttulan Kuulumiset

Karttulan Kuulumiset on julkinen ryhmä ja kuka tahansa voi liittyä ryhmään. Liityttyään on mahdollista julkaista ja kommentoida ryhmän sivuilla. Jäseniä tässä elinvoimaisessa ryhmässä on jo 286. Nopealla selailulla selviää, että ryhmässä kysellään asioita kuten jäteaseman aukioloaikoja, jaetaan tietoa alueen erilaisista tapahtumista ja uusista yrittäjistä. Välillä karkuun pääsee koira, jota sitten etsitään kuvan kera.

Karttula

Tässä ryhmässä on tämän postauksen kirjoitushetkellä 552 jäsentä. Ryhmän sisältöä ei pääse näkemään liittymättä ryhmään, mutta esittelyteksti on hymiöllä höystetty ja lämminhenkinen: ryhmä on avoin kaikille Karttulalaisille ja siellä asuneille. Lisäksi myös muuten vaan ystävälliset ihmiset ovat tervetulleita liittymään ryhmään.

Karttulan Urheilijat

Tämän ryhmän keskustelut on mahdollista nähdä liittymättä ryhmän jäseneksi. Ryhmän vetäjänä toimii ilmeisen pirteä naishenkilö, joka päivittäää mukavan aktiivisesti urheiluun liittyvistä asioista. Kinesioteippausryhmää on yritetty järjestää, mutta ilmeisesti osallistujia ei ole ollut tarpeeksi ja se on peruttu. Latujen kunnosta on kyselyitä, kuvia ja paikallisista hiihtokilpailuistakin on raporttia. Tämä ryhmä on ehdoton kaikille Karttulan alueella asuville aktiiviliikkujille!

Karttulan Kirpputori

Tässä on jälleen kyseessä ryhmä, jonka sisältöä ei pääse näkemään, ennenkuin on liittynyt ryhmän jäseneksi. Kuvauksessa kerrotaan, että ryhmä on tarkoitettu vain yli 18-vuotiaille, ja etenkin jos on aivan selkeästi alle pyydetyn ikärajan, ryhmään ei voida hyväksyä. Tarkoitus on myöskin, että kirpputorilla käydään rehellistä kauppaa ja kaikkea myydään ennen kaikkea asiallisesti. Ilahduttavaa on huomata, ettei varsinaista ylläpitoa ole laisinkaan, vaan kaikki toimivat ja myyvät itsekseen. Tällaisia lisää, kiitos!

Karttulan Maaseutunuoret

Tämä ryhmä on selkeästi eksklusiivinen. Tietoja tai sisältöä ei tässäkään ryhmässä pääse liittymättä näkemään. Kuvauksen mukaan ryhmän idea on toimia MTK Karttulan Maaseutunuorten viestintäkanavana. Toisin sanoen, tämä ryhmä ei välttämättä ole ainakaan se ensimmäinen mihin lähteä pyytämään jäsenyyttä, mutta hyvä tämäkin on pitää mielessä, etenkin jos maaseutunuorten asiat ovat lähellä sydäntä.

Karttulan Huoltopysäkki, Karttula

Tätä sivua kannattaa ehdottomasti käydä tykkäämässä. Karttulan Huoltopysäkki on paitsi autokorjaamo, myös kahvila, joka on avoinna klo 7:00-18:00. Tykkääjiä sivulla on 299. Yritys jakaa tietoa toiminnastaan ja tarjouksista suhteellisen aktiivisesti, ja tyypillinen vastausaikakin on ilahduttavasti vuorokauden sisällä.

 

Näiden ryhmien pariin kannattaa siis suunnata, ja todennäköisesti liittymällä edes yhteen näistä, aukeaa tietoa paljon useista muistakin hyvistä ryhmistä alueella!