Siirry suoraan sisältöön

Mitä tehdä Kuopiossa lomalla

Mitä tehdä Kuopiossa

Kuopio on mielenkiintoinen kaupunki, koska sieltä ei tekemiset lopu kesken sen enempää kesällä kuin talvellakaan. Se onnistunut yhdistämään vallattomasti esimerkiksi Kallavedelle kesällä risteilyt ja talvella luistelun. Ennen kuin aletaan tarkemmin tutkia, mitä tehdä Kuopiossa lomalla, on pakko sanoa, että hotelleja on reilusti, mutta toisinaan tapahtumia on niin paljon, että hotelleista ei oikein tahdo löytyä matkailijalle tilaa.

Mitä tehdä Kuopiossa kesällä

Nähtävyyksiäkin riittää, mutta Kuopio ei ole pelkästään kaupunki, johon mennään katselemaan niitä. Sieltä löytyy taidemuseo, VB-valokuvakeskus sekä luonnontieteellinen museo. Tosin ne voi kiertää, jos kaupunkiin menee jostakin muusta syystä. Näiden kohteiden katsomiseen voi uhrata esimerkiksi puolikkaan päivää, koska ne ovat sijainnillisesti lähellä toisiaan kuten myös monet Kuopion hotellit. Toisaalta, jos haluaa katsella vähän tarkemmin, mitä muuta löytyy Kuopion keskustasta, voi vielä käydä katsomassa kirkot sekä torin varrella olevan kauppahallin.

Jos haluaa katsella kaupunkia hiukan korkeammalta, on syytä siirtyä Puijon mäelle, jossa sijaitsee myös Puijon torni. Näkötornista on mahdollisuus saada todellisen kuvan siitä, millainen kaupunki on tänään. Jos palataan tornilta vielä keskustaan, niin satamasta on mukava lähteä risteilemään sisävesialuksella. Risteilyt ovat rentoa vaihtelua arkeen ja sellaisen voi hyvin liittää lomaansa sekä nauttia laivan antimista.

Jos kulttuuri kiinnostaa, niin kesällä yksi suurimmista tapahtumista on Kuopio tanssii ja soi. Silloin kaupungissa on huomattavan paljon vilinää sekä tarjontaa erilaisista tilaisuuksista. Noin viikon mittainen tapahtuma tarjoaa erilaisia tilaisuuksia niin paljon, että hengästyttää. Tapahtumat on ripoteltu eri paikkoihin, mutta esimerkiksi kauppatorilla on myös tanssia ja musiikkia aivan ilmaiseksi. Tämän tapahtuman lisäksi hyvin suosittu on myös Kuopio Wine Festival. Tilaisuus, jossa on paljon musiikkia, mutta siellä voi tehdä myös matkan makuihin ja elämyksiin. Jokaiselle on myös jotakin viinivalikoimassa.

Mitä tehdä Kuopiossa talvella

Kesällä on siis paljon tekemistä, mutta mitä tehdä Kuopiossa, kun talvi tulee? Omalla tavallaan kaupunki on hyvä kohde, jos pitää jollakin tavalla liikunnasta. Puijolta löytyy sekä hyppyrimäet, mutta myös erilaisia ulkoilureittejä. Reitit ovat mukavia eikä niiden käyttämisestä tarvitse maksaa lainkaan. Kuten jo sanottiin, luistelu Kallaveden luonnonjäällä on hauska kokemus. Se on myös ilmainen harrastus ja liikuntaa saa kunnolla, koska rata on pisimmillään 12,5 kilometriä. Radalle pääsee matkustajasatamasta ja sieltä voi myös vuokrata välineitä, jos on lähtenyt reissuun ilman omia. Antaako luistelu samanlaisen hyvän ja mukavan fiiliksen kuin nettikasinot Suomi?

Jos luistelu ei kiinnosta, on kaupungin alueella myös mahdollisuus hiihdellä. Latuja löytyy siis Puijolta, mutta niitä on tehty myös järven jäälle. Jos puolestaan rentoutuminen sekä nautiskelu kuuluvat enemmän loman aiheeksi, on valittava kylpylä. Rauhalahti on suosittu paikka, kun haluaa rentoutua kylpylässä tai saunassa. Sieltä löytyy myös viihdekeskus, jos tanssi varvasta kutittaa ja haluaa parketille hiukan pyörimään. Tarjolla on myös kuntosalia, sulkapalloa sekä seinäkiipeilyä, joten mahdollisuuksia on huomattavan paljon. Kuopio on kiva kesäkohde, mutta tekemistä löytyy myös talvella!

Mennäänkö Tahkolle

Jos Kuopiossa ei ole riittävästi tekemistä, ei ole kuin 60 kilometriä ajettavaa tai bussissa istumista, kun on Tahkolla. Siellä voi harrastaa monenlaisia asioita talvella ja kesällä. Laskettelu ja lumilautailu ovat talven ehdottomia ykkösiä, mutta talvipyöräily ja moottorikelkkailu antavat niille hyvän vastuksen. Myös eläimiin on mahdollisuus tutustua ja niitä on mahdollisuus tavata kotieläinpihalla ja jos oikein innostuu, niin ratsastamaankin voi mennä.

Golf ja keilaus ovat osa mahdollisuuksia ja tietenkin retkeily. Kaikki nämä tuovat lisää tekemistä lomalle olipa se kesällä tai talvella. Harrastamaan voi lähteä yksin, mutta tekemistä löytyy myös isommalle porukalle. Tahkolla on myös paljon majoittumismahdollisuuksia sekä erilaisia ruokapaikkoja. Erilaisia tapahtumia on paljon, joten jokaiselle on varmasti jotakin tarjolla.

Avainsanat: