Siirry suoraan sisältöön

Mitä yrityksiä/palveluja voit löytää Karttulasta

Monia Karttulaan muuttavilla tai vierailua sinne päin suunnittelevilla varmasti kiinnostaa millaisia palveluita tai yrityksiä Karttulasta löytyy. Tässä postauksessa perehdytään hieman syvemmin Karttulan tarjoamiin palveluihin sekä yrityksiin.

karttula

Palvelut Karttulassa

Monille muuttoa suunnitteleville voi olla tärkeää tietää, mitä palveluita Karttulasta löytyy. Kuinka kauas tulee matkustaa päästäkseen hoitamaan pankkiasioita, kuinka pitkä matka on lähimpään ruokakauppaan ja missä lähin kampaamo sijaitsee. Tällä postauksella yritän vastata näihin varmasti jokaista askarruttaviin kysymyksiin.

Alun perin Karttulan kunta oli tunnettu Herman Saastamoisen rullatehtaasta ja Sourun ruukista, nämä paikat ovat iso osa Karttulan historiaa. Lähiseudulta voit myös löytää Riuttalan talonpoikaismuseon, mikäli museoissa vieraileminen kuuluu harrastuksiisi. Karttulan alue on myös tunnettu rikkaista luonnonantimistaan; mesimarja, mansikka, mahla sekä vadelma. Näitä kaikkia on saatavilla Karttulan alueelta.

Mutta sitten hieman arkipäiväisempiin palveluihin. Karttulasta löydät ABC-huoltoaseman, jonka yhteydessä on myös S-kauppa, lisäksi Karttulan keskustan alueelta, voit löytää suuremman S-ryhmän ruokakaupan. S-market Karttula sijaitsee Kissakuusentie 1 ja se on auki maanantaista perjantaihin 08:00-21:00 välillä sekä sunnuntaisin 10:00-18:00 välillä. Joten vaikka työaikasi olisivat vaihtelevat, ei ruokakaupassa vierailun pitäisi olla ongelma.

Lisäksi aivan S-marketin vierestä löydät Alkon sekä pankkiautomaatin, samaan rakennukseen on liitetty myös parturi-kampaamo Mirja Heimonen, joten mikäli haluat tukea paikallista yritystä, voit poiketa hakemassa uudet hiukset tästä huikeasta parturi-kampaamosta. Nämä kaikki palvelut on löydettävissä osoitteesta Kissakuusentie 2.

karttula 1

Sitten enemmän koulutuksen ja kulttuurin puolelle. Karttulasta löytyy myös lukio, jos lapsukaiset alkavat lähestymään jatkokoulutus ikää, ei sinun tarvitse luopua heistä sen kauemmas. Karttulan lukio nimittäin löytyy osoitteesta Kissakuusentie 20.

Lukion vierestä löydät myös Karttulan kirjaston. Tämä on aivan mahtava palvelu, varsinkin jos nautit kirjojen lukemisesta. Mikäpä olisi parempaa kesäpäivien viihdettä, kuin avata kirja ja syventyä sen mielenkiintoiseen maailmaan. Karttulan kirjaston löydät siis samasta osoitteesta, kun lukion eli Kissakuusentie 20.

Lisäksi viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä Karttulan seurakuntatalo, jonka osoite on Kissakuusentie 14. Karttulan seurakuntatalo kuuluu Kuopion seurakuntien alle. Seurakuntatalolta voit löytää tekemistä; leirejä, rippikoulu, musiikkitapahtumia aivan kaiken ikäisille. Lisäksi Karttulan seurakuntatalolla on säännöllistä viikko toimintaa, johon pääset tutustumaan tarkemmin heidän verkkosivuiltansa.