Puistojumppaan Karttulassa

liikunta

Kuopionkaupunki on halunnut järjestää tämän aivan huikean mahdollisuuden tulla jumppaamaan kesänaikana niin Karttulan urheilukentälle kuin myös Karttulan lähikuntien urheilukentille. Nämä puistojumpat ovat avoinna ihan kaikille ja niihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen! Aivan mahtavaa, että terveyteen halutaan panostaa näin paljon Kuopiossa ja sen lähikunnissa. Kukaan on tuskin katunut hyvää treeniä koskaan sen jälkeen, kun se on tehty.

Tämä puistojumppaaminen on myös täysin ilmaista ja sen vetävät koulutetut liikunnanohjaajat sekä kesäliikunnanohjaajat, jotka ovat Kuopion kaupungin työntekijöitä. Puistojumppaa on luvassa maanataista perjantaihin ja mikä parasta useaan eri aikaan. Jumppaamaan pääsee siis aikaisimmillaan kello 09:00 aamulla ja myöhäisimmillään kyseinen jumppa järjestetään kello 18:30. Kuitenkin kannattaa muistaa, että kyseinen jumppa järjestetään vain sään salliessa, eli jos ilma näyttää pahalta kannattaa pitää lepopäivä ja yrittää seuraavana päivänä uudelleen. Tätä ei voi muuta kuin hehkuttaa kuinka huikeaa on, että terveellisiäelämäntapoja halutaan tukea Karttulan seudulla.

Puistojumppaamisen lisäksi Karttulassa järjestetään UKK -kävelytestit. UKK -kävelytestillä arvioidaan terveyskuntoa sekä kestävyyskuntoa, joka tarkoittaa hengitys sekä verenkiertoelimistön suorituskykyä. Sen avulla pystytään antamaan palautetta siitä, että onko aerobinen kunto riittävä. Kävelytestit järjestetään kerran kuukaudessa Kuopion seudulla, Karttulassa tämä kyseinen kävely sessio on maanantaina 5.6. jos ei sen pidemmälle halua lähteä kotoa! Tämä jos mikä on hyvä aika käydä testaamassa kuntoa.

Kesäkuussa järjestetään myös Frisbeegolf opastusta sitä haluaville, tänne kannattaa ottaa omat kiekot mukaan, mikäli sellaisia on kotiin jo kerennyt kertyä. Kuten muutkin, järjestetään kyseistä opastusta Kuopion alueella kunten Karttulassa. Karttulassa tämä tapahtuma on 12.6. kokoontuminen ennen golfailua on Kissakuusen koululla.

Eikä siinä vielä kaikki! Lisäksi on mahdollista päästä kahvakuulailemaan yhdessä liikunnanohjaajan kanssa. Ero tähän ja puistojumppaan on se, että kahvakuulailuun tulee muistaa ilmoittautua, jotta ohjaaja osaa varata riittävän määrän kahvakuulia mukaansa. Kahvakuulailu järjestetään joka tiistai Kuopiohallin piha-alueella ja tähän tulee muistaa imoittautua aina viimeistään edeltävänä maanantaina.

Aika huikeaa miten liikuntaan ja hyvinvointiin jaksetaan panostaa! Toivottavasti hyviä säitä ja osallistujia riittää niin, että yhdessä tekemisen mukavuus pääsee loistamaan ihan jokaisella kerralla!