Suurin kissarotu

Maine coon makoilemassa

Kissoja löytyy maailmasta tietysti vaikka minkälaisia, mutta kaikista suurin kissarotu on Yhdysvalloista kotoisin oleva Maine coon. Yleensä naaras painaa noin 4-7kg ja uros noin 6-11kg mutta tästäkin suurempia yksilöitä löytyy. Maine coonilla on pitkä ja tuuhea turkki joka edelleen lisää kissan kokoa silmälle. Rodun kissat ovat luonteeltaan usein hyviä kelle vain, vaikka lapsiperheillekin sillä ne ovat kilttejä, kärsivällisiä, rauhallisia ja leikkisiä.

Suurin kissarotu ja sen hoitaminen

Maine coonit ovat yllättävän helppohoitoisia siihen nähden, että varsinkin suurimmat yksilöt helposti menisivät kokonsa puolesta vaikka koirasta. Maine cooneilla täytyy muistaa huomioida suurempi ravinnon tarve tukemaan aktiivista luonnetta ja suurta kokoa. Myös turkkia olisi hyvä harjata kerran viikossa, vaikkei se helposti takkuunnukaan ohuen alavillan ansiosta. Se kannattaa myös säännöllisesti tarkastaa hyvin punkkien varalta, jos kyseessä on ulkokissa.

karttulan kissatalo on yksi monista vaihtoehdoista joista voi löytää vaikka minkä näköistä ja kokoista kissaa. Se on loistava vierailukohde ja itse asiassa yksi suomen suurimmista kissataloista, tarjoten kodin noin 120 kissalle. Kissatalossa vallitsee hyvä järjestys, varmasti osittain ainakin siksi että talossa valitaan kissoista uusi presidentti joka kolmas vuosi.

Sinulle Maine coon?

Alkoiko ajatus pienen koiran kokoisesta kissasta houkuttaa? Vaikka hoitaminen ei olekaan työlästä ja kissa on jossain määrin unelma luonteeltaan, niiden pentujen hinnat ovat vuonna 2021 vaihdelleet 600€ ja 1000€ välillä. Kissa siis todella on pieni investointi, mutta varmasti sen arvoinen, jos hinta ei ole ongelma.

Avainsanat: