Siirry suoraan sisältöön

Karttulan kissatalo

cats

Karttulassa sijaitsee koko Suomen suurin kissatalo, jossa on tällähetkellä  yhteensä 120 kissaa. Suurin osa kissoista on kotoisin Karttulasta, mutta joukossa on myös noin parikymmentä ulkopaikkakuntalaista.

Kissat hallinnoivat itse taloa ja siellä vallitseekin todella kadehdittavan hyvä järjestys. Talossa on ns.presidentti, joka valitaan kolmen vuoden välein. Täällä kissojen talossa presidentillä on vielä valtaa, sillä hän yleensä päättää suurimmat linjaukset mitä tulee esimerkiksi siisteyden, hiekkalaatikoissa käytettävän hiekan tai ruuan osalta esille.

Aina päätökset eivät kuitenkaan miellytä kaikkia ja välillä Kissalassa onkin nähty todella kiivaitakin väittelyjä asioiden osalta. Eräs paljon keskustelua herättänyt aihe oli se, tulisiko Kissalan vaihtaa nimensä Karttulan Kissalaksi. Tässä asiassa voisi sanoa että puolet kannatti ehdotusta ja puolet vastusti kiihkeästi.

Syynä ehdottomaan vastustamiseen oli se, että Kissalan perustaja Muru Kukka Kissanen oli testamentissaan ilmaissut erittäin selvän halunsa siitä, että Kissala tunnettaisiin aina ja ikuisesti Kissalana. Syynä tähän oli se, että Muru oli itse kotoisin Kissalasta, jossa hänen koko sukunsa oli viettänyt suurimman osan elämäänsä.

Asiasta päätettiinkin järjestää äänestys, joka toisi asiaan demokraattisen ratkaisun. Äänestys tämän asian tiimoilta tehtiin Toukokuussa, jossa uskomatonta kyllä tulokseksi saatiin täydellinen äänien tasajako. Keksutelu ja asialla spekulointi siis jatkui entistä kiivaampana ja nyt täytyi jo presidentin Keke Kissan puuttua asiaan. Päätettiin järjestää uusi äänestys, jossa todella nyt toivottiin saatavan tähän runsaasti riitaa aiheuttavaan asiaan jonkinlainen selvyys.

Uuden äänestyspäivän koittaessa, ensimmäisenä vaaliuurnilla nähtiinkin Keke Kissa, joka juhlallisin elkein tiputti oman äänestyslipukkeensa vaaliuurnaan. Jono oli valtava, kun kaikki Kissalan asukkaat halusivat päästä antamaan äänensä tälle tärkeälle asialle.

Ääntenlasku alkoi alkuillasta ja koko Kissalassa ei varmasti ollut yhtäkään kissaa, joka ei olisi ollut liimautuneena kisuvision ääreen. Ääntenlasku alkoi ja tilanne näytti taas uhkaavasti menevä tasaäänille, mutta juuri kun kaikki luulivat ettei ääniä enää ollut jäljellä, löytyi vaaliuurnan pohjalta vielä yksi nurkkaan tarrautunut ääni, joka oli uutta nimeä vastaan!

Koko Kissalan asukkaat, jotka olivat olleet Karttula etuliitettä vastaan hurrasivat ja availivat kermapurkkejaan tuloksen ratkettua. Hävinnyt osapuolikin sopeutui ajatukseen pikkuhiljaa ja rauha palasi taas Kissalaan.

Loppu hyvin, kaikki hyvin!