Iisvesi ja Virmasvesi ovat kalastajien unelma

Virmasvesi tarjoaa mahtavat puitteet kalastukseen

Virmasvesi on Iisveteen yhteydessä oleva järvenselkä, joka sijaitsee Karttulassa Pohjois-Savossa. Kyseessä on kaunis järvi, joka tarjoaa sekä kalastusmahdollisuuksia että upeat puitteet mökkeilyyn sen rannalla. Virmasvedestä Iisveteen johtaa Lietesalmi. Sen lisäksi järveen kulkee myös kaksi muuta salmea, eli Siltasalmi ja Linnonsalmi. Virmasveden kokonaispinta-ala on noin 62 neliökilometriä, kun taas Iisvesi on Virmasvettä huomattavasti suurempi. Sen pinta-ala on jopa 164 neliökilometriä.

Iisvesi kuuluu osana Kymijoen vesistöön. Se saa vetensä suuresta Nilakasta, joka sijaitsee pohjoisemmassa. Järvi on jakautunut kolmeen osaan, joihin lukeutuvat niin Virmasvesi, Rasvanki kuin varsinainen Iisveden vesikin. Iisveden pinnan korkeus on 97,9 metriä merenpinnan yläpuolella.

Virmasvesi tarjoaa mahtavat puitteet kalastukseen

Monilla on haaveena viettää kesä Karttulassa luonnonrauhasta nauttien. Aktiviteetteihin kuuluu usein kalastus, ja mikä olisikaan sen parempi paikka kalastukselle kuin Iisvesi. Järvestä on kalastettu ainakin kuhaa, ahvenia, taimenia, siikoja ja muikkuja. Kalastukseen käy niin mato-onki, verkko kuin uistelukin.

Iisvesi ja Virmasvesi ovat puhtaita ja kirkkaita järviä. Veden laatu on yleisen luokituksen mukaan järvessä erinomainen Iisvedessä, ja Rasvangissa sekä Virmasvedessä hyvä. Karttulanlahti on puolestaan saanut luokittelusta tyydyttävän. Jos siis etsit parhaita kalavesiä, kannattaa ehdottomasti harkita Iisvedestä kalastusta. Se on tämän vesistön paras kalapaikka.

Aktiviteetteja järvellä

Iisvedellä riittää perinteisen kalastuksen lisäksi myös muuta puuhaa. Monet uivat järvessä etenkin kesäisin, pilkkivät talvella, soutelevat tai viettävät mökkilomaa sen rannalla.

  • Mahtava kalavesi myös talvella
  • Hyvä paikka soutelulle
  • Kauniit puitteet mökkeilyyn

Iisveden rannalla sopii mökkeillä

Monet kesämökit sijaitsevat Pohjois-Savossa Iisveden rannalla. Iisvesi tarjoaa mökkeilylle mahtavat puitteet, sillä mökkilomalla pääsee niin kalastamaan kuin nauttimaan upeista maisemistakin. Tämän järven rannalla suomalainen maisema on kauneimmillaan, ja Iisvedeltä pääsee hetkessä myös Karttulan palveluiden lähelle. Sieltä löytyvät niin apteekit, kaupat kuin muukin tarvittava.

Jos mökkeillessä tulee tarvetta jollekin muulle kuin perustarpeille, joita Karttula tarjoaa, voi ajaa puolen tunnin matkan Kuopioon. Iisvesi sijaitsee hyvin lähellä Kuopiota, mutta sinne saapuvat mökkeilemään myös Kuopion ulkopuolelta tulevat lomalaiset. Alueelta löytyy paljon sekä vuokramökkejä että omistusmökkejä, ja ainakin me voimme suositella lämmöllä aluetta kaikille, jotka lomailevat Kuopion lähettyvillä.