Hiihtolomaksi Kuopioon

Tahko hiihtoloma

Ensimmäisenä haluamme pahoitella melkein kuukauden kestävästä hiljaisuudesta. Talvikuukaudet ovat olleet kiireistä aikaa, ja päätimme pitää myös hieman taukoa kirjoittamisesta – pitäähän aikaa pyhittää myös perheelle. Perheestämme puheenollen, olemme päättäneet nostaa kytkintä ja lähteä hiihtolomaviikoksi Kuopioon. Olemme miettineet paljon mitä voisimme viikon aikana siellä tehdä, ja tästä myös sinä voit napata itsellesi vinkkejä mikäli olet suunnitellut pientä virkistysreissua Kuopioon. Me ainakin odotamme matkaa innolla, sillä harvemmin käymme sen kauempana reissussa. Suunnitelmamme ei ole vielä täysin valmis, mutta alta näet mitä kaikkea olemme jo kerenneet miettiä tuleban lomamme varalle.

Tahko hiihtoloma

Kuopio ja sen aktiviteetit

Kuopio on lukemamme mukaan melko aktiivinen ympäri vuoden, mutta mielenkiitomme herätti juuri hiihtoloman aikana tapahtuvat aktiviteetit. Kuopiossa sijaitsee nimittäin laskettelukeskus tahko, joka on järkännyt lapsiperheille jos jonkinmoista aktiviteettia. Meillä on majoitus ja muut lomasuunnitelmat kaikki valmiina, ja alempana kerrommekin missä aiomme majoittua, mitä ravintoloita ajattelimme kokeilla ja mitä lapset pääsevät kokeilemaan hyperhiihtoloma-aktiviteeteissa. Lomakeskuspalveluita on runsaasti, ja pääsimme valitsemaan palveluista mieleisemme.

Yöpymiseen valitsimme tietenkin mökkimajoituksen, sillä mikäs muukaan voi luoda hiihtolomatunnelmaa paremmin kuin mökissä yöpyminen ja oleskelu. Tahkolla on tuhansia erikokoisia mökkejä, joista osa löytyy järven rannalta ja osa taas aivan palveluiden läheltä. Me päätimme kerrankin hemmotella itseämme, sillä isäntä voitti jälleen pienen omaisuuden nettikasinolla pelatessaan. Hän kertoi törmänneensä Internetissä sivustoon, jossa oli SuomiVegas arvostelu. Tätä kautta hän päätyi sitten pelaamaan kolikkopelejä ja voitti meille sievoisen summan. Tarinat kuitenkin sikseen ja takaisin lomasuunnitelmaamme. Valitsimme luksushuvilan ihan lomakeskuksen sydämestä – näin joka paikkaan tulee olemaan lyhyt matka ja lapsetkin voi päästää yksin seikkailemaan ympäri Tahkon lomakeskusta. Huvilassamme on makuuhuoneet ja suuri oleskelutila, josta löytyy myös modernimpi keittiö. Ajattelimmekin kokata itse hemmotteluaamiaisen joka aamu, jonka voimme nauttia suurien ikkuinoiden äärellä katsellessamme valkoisia maisemia ja laskettelumäkiä.

Ravintoloista ajattelimme kokeilla erityisesti rinneravintoloita, jotka ovat sopivasti lasketteluretkiemme varrella. Kisarinteiden päällä sijaitsee legendaarinen Pehkubaari, mitä tuo ukko halusi välttämättä päästä kokeilemaan. Kyseisessä rinneravintolassa voi tilata keittolounaan tai sitten vähän tuhdimpia aterioita laskettelun yhteydessä.  Illalla ajattelimme suunnata ravintolaan nimeltä Piazza, jossa on tarjolla myös livemusiikkia erilaisten bändien säestämänä. Jonain toisena iltana aiomme kokeilla Ravintola Ukkoa. Mahdollisuuksia on monia, ja emme ole vielä ihan tarkalleen päättäneet milloin kokeilemme mitäkin ravintolaa sillä onhan meillä aikaa jopa viikon verran.

Ja koska kyseessä on perheloma, lapset pääsevät nauttimaan KIDSin järjestämästä hiihtolomaviikosta. Kuopiosta on nimittäin tänä vuonna muodostunut hiihtolomapuisto, jossa lapsille suunnatut pelit ja vehkeet on mahdollista löytää yhdestä paikasta. Tämä hyperhiihtoloma pitää sisällään alennettuja hintoja Kuopion uimahalliin, jossa lapset pääsevät polskimaan sydämensä kyllyydestä. Saatavilla on myös ohjattua toimintaa sekä etuja kulttuuripalveluihin. Parasta on, että nämä edut ovat voimassa sekä Tahkolla että Kuopiossa. Tämä ranneke on täysin ilmainen, mutta meidän täytyy hakea rannekkeet lapsille jo heti loman alussa jottei ne kerkeä mennä, niitä on nimittäin rajallinen määrä.
hiihtoloma aktiviteetteja

Savolaista tunnelmaa

Olemme hyvin innoissamme tulevasta hiihtolomastamme, sillä pääsemme viettämään aikaa koko perheen kesken ja pikkuisen kauempana Karttulasta. Pääsemme nauttimaan luksuksien mökkielämästä suuren voiton ansiosta, ja on ihanaa, että onni kerrankin potkaisi juuri meitä. Tämä loma tulee sisältämään paljon laskettelua, kulttuuria, musiikkia sekä hauskanpitoa erilaisten aktiviteettien parissa. Loistavaa on myös se, että lapset pääsevät nauttimaan erilaisista aktiviteeteistra alennuksien kera, sehän on selvää säästöä meidän pussissamme. Hetki pitäisi vielä jaksaa odottaa. Onneksi tässä on vielä monta juttua mitä täytyy tehdä ennen lomalle lähtöä kuten suursiivoukset ja lapsien lasketteluvarusteiden osto!