Siirry suoraan sisältöön

Mitä karttulassa voi tehdä vapaa-aikana

Karttulassa ei ole kovinkaan paljoa tekemistä vapaa-aikana. Tai on tekemistä, mutta ei välttämättä yhtä paljon kuin isommissa kaupungeissa. Karttulassa voi pelata vaikka tennistä. Mitään tunnettua jääkiekko joukkuetta ei Karttulassa ole. Ei myöskään mitään huipputasolla pelaavaa jalkapallo joukkuetta.
Juniori joukkueita Karttulassa kuitenkin on. Siellä voi harrastaa jokainen juniori lähes mitä tahansa. Tällä hetkellä Karttulassa ei ole jäähallia, joten paikkakunnalla ei pysty välttämättä ihan jäähallissa harjoittelemaan jääkiekko. Mutta talvisin, kun säät sallii, niin Karttulassa yleensä jäädytetään jotta nuoret ja aikuiset voivat käydä ulkojäällä pelailemassa.

Tennis ja suunnistus mahdollisuudet Karttulassa ovatkin sitten jo vähän parempia. Tennistä voi pelata talvisin ja kesäisin. Kesällä on mukava käydä pelaamassa tennistä, jos säät vaan sallii, eikä taivaalta tule vettä. Harvemmin suomessa nyt saadaan nauttia niin pitkään mukavasta kesä säästä.

Suunnistusta voi tehdä sitten lähes tulkoon säällä kuin säällä. Sateella ei ole merkitystä, mutta suotavaa ja mukavampaahan se on löytää rasteja, mikäli taivaalla pilkottaa aurinko.

Kaiken kaikkiaan Karttulassa on suhteellisen hyvät harrastus mahdollisuudet. Kaikki on niin suhteellista. Jos harrastus mahdollisuuksia vertaa vaikka suurempaan kaupunkiin, sanotaan nyt vaikka Helsinkiin, on Helsingissä totta kai paljon paremmat puitteet kuin Karttulassa. Mutta sanotaan näin pieneksi kyläksi, on Karttulassa tosiaan ihan hyvät harrastus mahdollisuudet.

Seuraavassa artikkelissa puimme vähän jalkapallosta, koska suomen kaikkien aikojen ensimmäinen jalkapallo ammattilainen Aulis Rytkönen on syntynyt Karttulassa.